Volledig scherm
Eerder deze week raakte een jonge fietsster gewond op het kruispunt. © Gabor Heeres / Foto Mallo

Ongelukken fietsstraat Oss: gemeente ziet geen reden voor aanpassen kruising

OSS - De kruising van de Wethouder van Eschstraat en de donkerrode fietsstraat in Oss was in nog geen drie weken tijd het decor van drie serieuze ongelukken. De gemeente ziet voorlopig echter geen reden om het punt onder de loep te nemen. ,,De situatie voldoet aan alle richtlijnen.”

Het ernstigste ongeluk voltrok zich als eerst, op woensdag 14 augustus. Een bestelauto botste toen op een scootmobiel. De 89-jarige bestuurder van het laatste voertuig overleed een dag later aan zijn verwondingen. Een week later werd op dezelfde kruising een vouw van haar fiets gereden. Afgelopen dinsdag raakte een fietsster gewond nadat ze uitweek voor een andere tweewieler. 

Naar een verklaring voor de plotselinge toename van het aantal ongevallen is het gissen. Een woordvoerder van de gemeente kan desgevraagd alleen aangeven dat het kruispunt voldoet aan alle richtlijnen. Met de bebording, lijnen en andere omstandigheden is niets mis. Er is daarom ook geen nader onderzoek naar de ongevallen gedaan. 

Raadhuislaan

De situatie aan de Wethouder van Eschstraat doet zo langzamerhand denken aan die aan de Raadhuislaan begin dit jaar, slechts een paar honderd meter verderop. Op de kruising met dezelfde rode fietsstraat ging het toen in korte tijd regelmatig mis nadat de voorrangssituatie werd gewijzigd. Na een serie ongelukken werd de oude situatie daarom weer hersteld. 

In tegenstelling tot de Raadhuislaan onderging de Wethouder van Eschstraat de afgelopen periode geen noemenswaardige wijzigingen. Ook voltrokken alle ongelukken zich op klaarlichte dag, waar het aan de Raadhuislaan vaak bij het vallen van de avond misging. 

  1. Man rijdt opnieuw alcoholcontrole in terwijl rijbewijs eerder al was ingevorderd, 10 bestuurders beboet bij controle regio Den Bosch

    Man rijdt opnieuw alcoholcon­tro­le in terwijl rijbewijs eerder al was ingevor­derd, 10 bestuur­ders beboet bij controle regio Den Bosch

    DEN BOSCH/OSS - Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een alcoholcontrole ingereden, terwijl enkele uren daarvoor zijn rijbewijs door de politie Gelderland al was ingevorderd wegens rijden onder invloed. De man blies bij de controle in de regio Den Bosch en Oss 580 ugl. Hij krijgt een proces verbaal voor rijden onder invloed, rijden met een ingevorderd rijbewijs en rijden tijdens een rijverbod.