Rode en groene ossenkopjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Rode en groene ossenkopjes. © Henk Verhagen/BD

Ook het laatste stoplicht met ossenkoppen is uit de stad verdwenen

OSS - Jarenlang hielpen ze voetgangers veilig de straat over te steken. Maar nu zijn alle ossenkoppen weer van de stoplichten rondom het centrum verdwenen. Afgelopen maand werd het laatste exemplaar weggehaald. 

In navolging van onder meer Utrecht kreeg Oss in 2014 gepersonaliseerde stoplichten voor voetgangers. Waar de Domstad voor Nijntje koos, kwamen er in Oss ossenkoppen. In ongeveer twintig verkeerslichten rondom het centrum werden speciale sjablonen aangebracht waardoor de contouren van een ossenkop verschenen. Het plan kwam uit de koker van een groep ambtenaren die de stad wilden promoten. Plaatsing kostte zo'n 2.000 euro.

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.