Volledig scherm
Sporthal Ussenstelt © Paul Driessen

Ook wijkraad maakt zich kwaad om uitstel wijkcentrum Ussen: ‘Dit kan en mag niet zo zijn’

OSS - In navolging van de SP en een aantal toekomstige gebruikers maakt nu ook de wijkraad Oss Noord-West zich kwaad over het uitstel van het wijkcentrum in Ussen. Door de ondeugdelijke constructie van sporthal Ussenstelt, waar het centrum in een u-vorm omheen moest komen, worden de plannen voor jaren in de ijskast gezet. 

De wijkraad zegt zich daarom grote zorgen te maken om de verdere voortgang. ,,De wijkcentra, de huurders en alle andere betrokkenen hebben veel tijd geïnvesteerd in dit project", schrijft Wino Jansen namens de wijkraad. Hij doelt op de scouting, Hille en Bonte Hoef die het hardst worden getroffen door het uitstel. ,,Zij blijven voorlopig in onzekerheid.” 

In belang van haar achterban wil de wijkraad nog nauwer betrokken worden bij alle processen aangaande dit project. ,,Het kan en mag niet zo zijn dat de grootste wijk van Oss nog langer gebruik moeten maken van de huidige accommodaties die niet meer van deze tijd zijn.”

De gebruikers bezinnen zich de komende tijd op een wensenlijstje om de komende jaren door te komen. Wat Scouting Ussen betreft is het hoogste tijd voor een compleet nieuw onderkomen. Eerder al noemde de SP het uistel ‘niet uit te leggen aan de Osse bevolking.’ De gemeenteraad bespreekt in oktober hoe het verder moet in Ussen.