Volledig scherm
Landschapsbeheer legt de laatste hand aan het 'indoorbos' van Osje op Wal 20. © Rachelle Suppers

Osje krijgt eigen huis tijdens Winterland

Woe 6 dec: In het ‘winterhuis’ van Osje ruikt het al net als een echt bos. Drie mannen van Landschapsbeheer Oss werken hard om het huisje op tijd klaar te krijgen voor de opening van Winterland.

,,Ja, het licht moet nog wat sfeervoller hoor”, vertelt Frans Hol van Landschapsbeheer, kritisch kijkend naar de witte bouwlamp die nu de bomen uitlicht in het ‘binnenbos’. Vanaf vrijdag mogen scholen alvast op afspraak een bezoekje brengen aan het huis van Osje. Voor het groter publiek is Osje’s Winterhuis enkel geopend van 28 december tot en met 31 december en van 6 januari tot 9 januari, de laatste dag van Winterland.

Het huisje zit ‘verstopt’ in het leegstaande pand aan de Wal, tussen New York Pizza en Hoofdstuk 2. In het verleden zat in dit ruime pand op nummer 20 een restaurant. Nu is het dus tijdelijk de slaapkamer van de pluizige Osse mascotte Osje.

Ook loopt hier een educatief programma om schoolgaande jeugd bewust te maken van zwerfvuil en draait de aflevering van Pipo de Clown die onlangs in Herperduin werd opgenomen. Voor diverse workshops en activiteiten kunnen kinderen zich vanaf morgen opgeven via het Osse centrummanagement (CMO). Osje’s Winterhuis is een samenwerking tussen CMO, gemeente Oss, Jeannette Huussen van Huussen Events en Winterland, aangevuld met ideeën van het NME en IVN. 

Volledig scherm
Osje's Winterhuis. © Rachelle Suppers
  1. Stalker terroriseerde familie in Demen jaar lang: 'Ons leven veranderde in een nachtmerrie'
    PREMIUM

    Stalker terrori­seer­de familie in Demen jaar lang: 'Ons leven veranderde in een nachtmer­rie'

    DEN BOSCH/DEMEN - Van spijt bleek geen sprake. De moeder van zijn ex-vriendin heeft alle ellende over zichzelf afgeroepen, vindt Cor van W. ,,Wat zou jij doen als ze je zoon van je afpakken", vroeg hij de voorzitter van de rechtbank dinsdag. En dus vond hij de talloze doodsbedreigingen in 2016 en 2017, het intrappen van de voordeur en het met zijn auto inrijden op het huis van de vrouw in Demen gerechtvaardigd.

Oss, Uden e.o.