Volledig scherm
Knutselen bij Osje's Winterhuis. © Rachelle Suppers

Osje's Winterhuis open voor publiek

Do 28 dec: Osje, de pluizige mascotte van Oss, bivakkeert tijdelijk op Winterland. In Osje’s Winterhuis, welteverstaan. Vanaf vandaag, donderdag, tot 6 januari is het huisje aan De Wal vrij te bezoeken voor kinderen (en volwassenen).

Om 11.00 uur in de ochtend opent Jeannette Huussen de deur van het leegstaande voormalige Don Serranos aan De Wal. De ruimte werd tijdens Halloween ook al gebruikt als spookhuis. Nu is het kleurrijke interieur aangekleed met takken en boomtoppen, gesnoeid en op deze locatie geplaatst door Landschapsbeheer Oss. Al met al voelt het aan als een écht ‘binnenbos’.

,,In Osjes Winterhuis wordt voorgelezen, kunnen kinderen knutselen en brengt Osje op gezette tijden een bezoek”, vertelt Huussen die samen met de gemeente Oss en het centrummanagement het Winterhuis realiseerde.

Ook is er een educatief motief: kinderen kunnen met een knijptang ‘zwerfvuil’ ruimen. ,,Maar daar ligt niet teveel nadruk op, het is niet zo dat we kinderen alles op willen laten ruimen hoor”, lacht Huussen.

Al snel druppelen de eerste kinderen binnen. Helaas is Osje er dan nog niet, wat voor een klein beetje teleurstelling zorgt. Voor wie precies wil weten wat er wanneer te doen is – er komt bijvoorbeeld ook nog een Sneeuwkoningin – kan het programma vinden op de website van Centrummanagement Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.