Volledig scherm
Knutselen bij Osje's Winterhuis. © Rachelle Suppers

Osje's Winterhuis open voor publiek

Do 28 dec: Osje, de pluizige mascotte van Oss, bivakkeert tijdelijk op Winterland. In Osje’s Winterhuis, welteverstaan. Vanaf vandaag, donderdag, tot 6 januari is het huisje aan De Wal vrij te bezoeken voor kinderen (en volwassenen).

Om 11.00 uur in de ochtend opent Jeannette Huussen de deur van het leegstaande voormalige Don Serranos aan De Wal. De ruimte werd tijdens Halloween ook al gebruikt als spookhuis. Nu is het kleurrijke interieur aangekleed met takken en boomtoppen, gesnoeid en op deze locatie geplaatst door Landschapsbeheer Oss. Al met al voelt het aan als een écht ‘binnenbos’.

,,In Osjes Winterhuis wordt voorgelezen, kunnen kinderen knutselen en brengt Osje op gezette tijden een bezoek”, vertelt Huussen die samen met de gemeente Oss en het centrummanagement het Winterhuis realiseerde.

Ook is er een educatief motief: kinderen kunnen met een knijptang ‘zwerfvuil’ ruimen. ,,Maar daar ligt niet teveel nadruk op, het is niet zo dat we kinderen alles op willen laten ruimen hoor”, lacht Huussen.

Al snel druppelen de eerste kinderen binnen. Helaas is Osje er dan nog niet, wat voor een klein beetje teleurstelling zorgt. Voor wie precies wil weten wat er wanneer te doen is – er komt bijvoorbeeld ook nog een Sneeuwkoningin – kan het programma vinden op de website van Centrummanagement Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.