Volledig scherm
In dit leegstaande winkelpand kunnen straks fietsen worden gestald. © Google Streetview

Oss bouwt winkelpand aan De Wal om tot bewaakte fietsenstalling

OSS - De gemeente Oss bouwt het leegstaande winkelpand aan De Wal 6-8 om tot bewaakte fietsenstalling. Dat is de locatie waar voorheen onder meer Vögele en andere schoenen- en modezaken gevestigd waren, aan de rand van de parkeerplaats. De stalling moet nog deze maand in gebruik worden genomen. 

Het pand is sinds enige tijd eigendom van de gemeente. Die is jaarlijks zo'n 67.000 euro kwijt aan het beheer van het leegstaande pand. Net als het naastgelegen V&D-gebouw moet het binnenkort plaatsmaken voor het Wal Kwartier.

Het college heeft nu besloten het pand voorlopig in te richten als fietsenstalling, vergelijkbaar met die naast de Groene Engel. Die operatie kost 'slechts' 10.000 euro. Afgesproken is dat de stalling maximaal drie jaar blijft bestaan. Daarna moet begonnen zijn met de werkzaamheden voor het Wal Kwartier. In dat nieuwe plan komt overigens een permanente fietsenstalling terug. 

Fietsverbod

De extra stalling is volgens de gemeente hard nodig als er straks een fietsverbod geldt in de binnenstad. Nu parkeren shoppers hun fiets recht voor de deur van de winkel, straks aan de rand van het centrum. Daardoor neemt de vraag naar stallingen toe. 

Station

B & W heeft verder besloten dat de tijdelijke fietsenstalling aan de Spoorlaan zeker tot en met eind 2019 open blijft. Dat kost de gemeente 143.500 euro. Veel geld, maar de gemeente stimuleert fietsen naar het station graag. Al was het maar omdat de parkeerdruk rondom het station anders toeneemt. Intussen wordt nagedacht over een permanente locatie voor een stalling op gemeentegrond in de buurt. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”