Volledig scherm
© AP

Oss moet geduld hebben met Amerikaanse broodjes: Subway laat zeker maanden op zich wachten

OSS - Oss blijft nog wel even verstoken van Amerikaans broodjes of hamburgers. Zo heeft Subway heeft nog maanden, zo niet een jaar nodig voor een eigen restaurant in de stad. Als dat er al komt. 

De broodjeszaak opende in juli de zoektocht naar geschikte franchisers in Oss en nog negentien andere steden. Subway heeft dik tweehonderd vestigingen in Nederland, maar het gebied rondom Oss is één van de meest prominente witte vlekken.

Precies drie maanden later kan woordvoerder Marina Hendrikse nog maar weinig melden over de vorderingen. In algemene zin gaat het volgens haar goed met de werving van nieuwe franchisenemers in Zuid-Nederland, maar specifiek over Oss kan ze niets zeggen. ,,En dat kan ook nog wel even duren. Tussen de werving en het ondertekenen van het contract zit al snel een halfjaar. Soms zelfs een jaar.”

Quote

Tussen de werving en het onderteke­nen van het contract zit al snel een halfjaar

Marina Hendrikse, Subway

In het centrum of bij ROC

Een concrete locatie in Oss heeft de keten nog niet op het oog. Maar in een stad met ruim 60.000 inwoners is volgens Hendrikse zeker markt voor een Subway. Of dat nou in het centrum is, of bijvoorbeeld vlak bij het ROC. 

Tweede poging

Mocht de zoektocht naar een franchiser slagen, dan wordt het de tweede keer dat een vestiging van Subway in Oss de deuren opent. Tussen 2008 en 2013 was er immers eentje gevestigd aan Terwaenen, tegenover C&A. De vestiging opende net op het moment dat de crisis uitbrak en er in Oss veel banen verloren gingen. Mede daardoor werd de Subway geen succes. 

Wegblijven uit Oss

Oss is sindsdien de grootste gemeente van Nederland zonder eigen vestiging van een Amerikaanse broodjes- of hamburgerketen. Die teleurstellende eerste kennismaking is voor Subway nu beslist geen reden om uit Oss weg te blijven, aldus de woordvoerster.