Fietsers op De Heuvel in Oss.
Volledig scherm
Fietsers op De Heuvel in Oss. © Van Assendelft Fotografie

Oss staat fietsen in het centrum voorlopig toe: ‘Makkelijker voor bezoekers én winkeliers’

OSS - Na het betaald parkeren schrapt de gemeente Oss nu ook tijdelijk de handhaving op het fietsverbod in het centrum van de stad. Daarmee moet het aantrekkelijker worden om een boodschap of maaltijd af te halen bij ondernemers in de binnenstad.

Sinds vorige zomer is in het voetgangersgebied van Oss een veelbesproken fietsverbod van kracht. In het eerste halfjaar werden nét geen honderd boetes uitgeschreven aan overtreders. Met het verbod moet het gevoel van veiligheid in het centrum worden vergroot. 

Maar nu het dankzij de coronacrisis érg rustig is in het centrum, is dat veiligheidsaspect een stuk minder zwaarwegend. Oss handhaaft het verbod de komende weken daarom niet. De boa's zijn op andere terreinen nu harder nodig.

Alle hulp welkom

Daar komt bij dat de ondernemers in het centrum die nog geopend zijn even alle hulp kunnen gebruiken. Met gratis parkeren en toestaan van fietsers, moet het aantrekkelijker worden om naar de binnenstad te gaan. Zolang mensen anderhalve meter afstand houden en géén ziekteverschijnselen hebben, zijn ze bij verschillende zaken welkom om eten, drinken of een bestelling af te halen

Net als het schrappen van het betaald parkeren, geldt ook het gedogen van fietsers tot nader order. In het kader van de coronacrisis werd eerder al de fietsenstalling aan de Wal tijdelijk gesloten. 

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.