Ook de oude verkeerslichten bij snackbar Frans van der Schoot worden vervangen door intelligenter exemplaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de oude verkeerslichten bij snackbar Frans van der Schoot worden vervangen door intelligenter exemplaren.

Oss verwijdert ‘domme stoplichten’ op zes kruisingen in stad

OSS - Een verkeerslicht dat op rood staat en blijft staan, terwijl geen hond je pad kruist. Aan deze ergernis komt op een flink aantal plekken in de stad Oss een einde. De gemeente vervangt op zes kruisingen de oude ‘stoplichten’ voor exemplaren die vlotter reageren op het verkeersaanbod van alle kanten. 

Het is nu nog even wringen en soms omrijden op plekken waar de Kromstraat de Saal van Zwanenbergsingel en de Braakstraat kruist. En ook bij de kruising van de Molenstraat bij ‘de blauwe wand van Organon’ is de doorgang door de werkzaamheden wat krapper dan normaal. Uiteindelijk zal het leiden tot een soepeler doorstroming van het verkeer, zo is de verwachting. De software van de regelinstallaties wordt verbeterd en de detectielussen komen op grotere afstand van de verkeerslichten te liggen, waardoor verkeer eerder wordt opgemerkt. 

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.