Volledig scherm
Dragqueens- en kings sloten woensdagavond het Roze Jaar af tijdens de Osse Kwis. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Osse Kwis: dragqueens en kapperspalen

Do 28 dec: Menig inwoner van deze regio zal deze dagen weer met koppijn naar bed gaan. Koppijn vanwege al die breinbrekers in de Kwis. Oss was woensdagavond aan de beurt.

En net als ieder jaar zitten er weer van die ellendige detailplaatjes in van ‘iets’ in Oss. Zoals in het verleden de afbeeldingen van deurklinken en wc-potten. Dit jaar waren de kapsalons aan de beurt. Drie kapperspalen en twee entrees moesten worden gevonden. Ga er maar aan staan met 83 zoekresultaten, thuiskappers in achterkamertjes niet eens meegeteld.

Maar hé, tot onze trots: team @bdossenomgeving heeft ze allemaal gevonden. In tegenstelling tot die ellendige voeten van beelden. Dat laatste muiltje, pootje, schoentje, wáár was dat? Hoewel Titus Brandsma aan de overkant van het Brabants Dagblad-kantoor driftig bezocht werd, zat die er volgens ons toch echt niet tussen.

Kleurrijk hoogtepunt

Het absolute kleurrijke hoogtepunt van de avond was overigens de bijeenkomst van alle dragqueens- en kings achter het Osse gemeentehuis. Carnaval was er niets bij. Uitbundig verkleed als man, vrouw of fantasiefiguur gingen deelnemers van de Osse Kwis op de foto onder een regenboog van ballonnen. Een trouwjurk, brandweerpak en verlichte pruik passeerden onder meer de revue. Vrouwen met snorren en mannen met glitters vormden geen uitzondering. De vrolijke foto als opdracht in de Kwis moest de afsluiting zijn van het Roze Jaar dat Oss als gemeente achter de rug heeft. 

Nou, ik kan je vertellen: volgens mij was dit de enige gelegenheid waarbij dat roze thema goed uit de verf is gekomen. Ik zei de gek mocht ook met glitterbroek, pruik, tijgerbontjas en pumps de deur uit. En hoewel het in de rij voor de foto uiterst gezellig was en niemand zich schaamde voor zijn of haar outfit was dat op weg naar deze locatie toch wel anders, moet ik zelf zeggen. 

Filmen

Op de terugweg stuitte ik op pubers die niet wisten wat ze zagen. ,,Jongen, jongen! Had ik moeten filmen dit, jongen!”, werd er ophitsend naar elkaar geroepen. Dit stel jochies was duidelijk nog niet klaar was voor een wereld vol glitters en pruiken.

Maar het was het waard hoor. Vol verwachting kijken wij en de 166 andere teams nu uit naar de prijsuitreiking op 19 januari 2018. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.