Volledig scherm
De Lievekamp stroomt deze zomer vol voor een voorstelling van Arjen Lubach. © BD / Peter van Huijkelom

Osse Lievekamp voor het eerst genomineerd voor publieksprijs ANWB

OSS - Voor de eerste keer maakt de Osse Lievekamp kans op de titel 'Meest gastvrije theater'. Dat is een publieksprijs van de ANWB. Met negen andere schouwburgen is de Lievekamp genomineerd in de categorie 'middelgrote gemeenten'.

De afgelopen weken stemden meer dan 17.000 mensen via de website van de ANWB op hun favoriete theater. Daarbij letten zij onder meer op bereikbaarheid, horeca, prijsniveau, sfeer, uitstraling, het zitcomfort en het aanbod van voorstellingen. De ANWB verdeelt de theaters in vier categorieën, afhankelijk van de grootte van de gemeente. Bij de derde editie staat De Lievekamp nu voor het eerst op de shortlist.

Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, maakt op 2 oktober de winnaars bekend.  In iedere categorie wordt een gouden, zilveren en bronzen prijs uitgereikt. Van de vier gouden winnaars wint het theater met de hoogste score de titel 'Meest gastvrije theater van Nederland'. De Goudse Schouwburg was de overall winnaar van 2016 en 2017. Dat theater is ook nu weer genomineerd. En laat dat nu net in dezelfde categorie als De Lievekamp zitten. 

Het weekend vóór de prijsuitreiking is het bij De Lievekamp sowieso feest. Dan wordt namelijk het vijftigjarig bestaan van het theater gevierd. ,,Deze prijs zou een prachtige kers op de taart zijn", reageert directeur Coen Bais. ,,Maar dat we nu genomineerd zijn, is al fantastisch."