Volledig scherm
Huis-aan-huiskrant De Sleutel. © Peter van Erp/BD

Osse weekkrant De Sleutel houdt na 71 jaar op te bestaan

OSS - Huis-aan-huiskrant De Sleutel houdt op te bestaan. Dat meldt het blad zelf op de voorpagina van de editie van deze week. Eind deze maand verschijnt De Sleutel voor het laatst. Daarmee komt na 71 jaar een einde aan een bekende titel in Oss en omgeving. 

Volgens Jan van Dun, algemeen directeur local media van De Persgroep, is er in de huidige markt geen plek meer voor meerdere huis-aan-huiskranten in steden als Oss. De Sleutel concurreerde hier onder meer met Weekblad Regio Oss van Talvi op de advertentiemarkt. Met deze uitgever gaat De Persgroep nu een samenwerkingsverband aan. Advertenties van De Sleutel worden doorgeplaatst in Weekblad Regio Oss. De Persgroep concentreert zich in Oss op het Brabants Dagblad en digitale uitgaven als indebuurt.nl. 

De Sleutel verscheen voor het eerst in 1948. De titel was in de loop der jaren eigendom van verschillende uitgevers. In 1995 werd De Sleutel nog uitgeroepen tot beste huis-aan-huisblad van Nederland. Sinds de eeuwwisseling heeft het blad veel te lijden onder een krimpende advertentiemarkt.