Volledig scherm
Angelo Schuurmans neemt de cheque in ontvangst. © Thomas Segers

Oud-wethouders schenken ruim 3.000 euro aan Thuis in Oss

OSS - Bij hun afscheid afgelopen zomer geen dure bloemen of cadeau's. Liever zagen gemeentesecretaris Marie-Louise van Schaijk en wethouders Gé Wagemakers en Annemiek van de Ven een donatie aan de stichting Thuis in Oss. Samen haalden ze zo meer dan drieduizend euro op. Zaterdagmiddag werd de cheque overhandigd.

De uitreiking valt samen met een Meet & Eat van de stichting. Daarop ontmoeten oude en nieuwe Ossenaren elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Op de Meet & Eat in wijkcentrum Schadewijk kwamen zaterdag meer dan tweehonderd mensen af. In de centrale zaal staat een tafel bomvol kleurrijke maaltijden, in de gymzaal vermaken de jongste bezoekers zich.

Thuis in Oss is uiteraard dolblij met de donatie van precies 3003,65 euro. Wat er met het geld gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. De stichting wil meer van dit soort Meet & Eats blijven organiseren, maar denkt ook na over initiatieven in het onderwijs of de horeca. 

  1. Trauma na het spoordrama: Marijke (32) en haar dochtertje (3) zijn Slachtofferhulp 'eeuwig dankbaar'

    Trauma na het spoordrama: Marijke (32) en haar dochtertje (3) zijn Slachtof­fer­hulp 'eeuwig dankbaar'

    OSS - Getuige zijn van een vreselijk drama. Niemand hoopt het ooit mee te maken, maar voor Marijke van Laarhoven (32) liep het even helemaal anders. Zij raakte donderdag, samen met haar 3-jarig dochtertje, direct betrokken bij het Osse spoordrama. De twee waren zo van slag dat ze direct naar Slachtofferhulp zijn gegaan. ,,Deze mensen ben ik voor de rest van mijn leven dankbaar."

Oss, Uden e.o.