Volledig scherm
'Mama's met een Missie Fright Night', 13 oktober vanaf 20.00 uur in de Driek van Erpstraat. © Rachelle Suppers

Oude café De Schutskooi éénmalig te bezoeken als horrorhuis

Woe 11 okt: Het had wat voeten in de aarde, maar het horrorhuis van de Mama’s met een missie is weer een feit. Niet op het paintballterrein van het eerste jaar, niet in het oude Berghege-pand in de Koornstraat van vorig jaar maar in de Driek van Erpstraat. 

Juist, in de oude Schutskooi, het café dat begin 2016 door de gemeente werd gesloten omdat er harddrugs was aangetroffen in een van de garageboxen op het terrein. Onterecht overigens, concludeerde de rechtbank een jaar later. Maar het was al te laat, het café was al verkocht en is nu rijp voor de sloop.

Op 1 september kwam het pand ‘vrij’ van de status drugspand. Op het allerlaatste moment kregen de Mama’s een toezegging van de gemeente dat zij er gebruik van mochten maken. ,,Maar bij binnenkomst zakte ons ze moed wel in de schoenen, hoor. Het water liep van de muren”, zucht Mientje Bloemers, één van de Mama’s. En je ruikt de muffe geur nog steeds. Wel een mooi extraatje voor een spookhuis. Morgenavond gaat het open voor publiek. Op vrijdag de dertiende.

Van de geschiedenis van het pand hebben de Mama’s dankbaar gebruik gemaakt. ,,Of eigenlijk misbruik. Het caféthema is doorgetrokken en in één van de garageboxen is een laboratorium.”

Toen de buurt zag dat het oude café plots weer openging was er even schrik. ,,We zijn de deuren langsgegaan om uit te leggen dat we hier maar tijdelijk zijn. Uiteindelijk hebben zij het horrorhuis omarmd en is er zelfs een collecte gehouden voor Mama’s met een missie”, aldus Bloemers.

Want geld ophalen, daar draait het hele horrorfestijn uiteindelijk om. ,,Voor de decembermaand, zodat we weer veel kinderen een cadeautje aan kunnen bieden.” Vorig jaar werd er 3800 euro opgehaald

Het was wel nog even spannend of het horrorhuis dit jaar wel door zou gaan. ,,Het pand van vorig jaar was geen optie meer. En ja, zie maar eens iets te vinden tegen een redelijke prijs en waar je ook wat mag doen. Wij moeten het echt van de oude leegstaande gebouwen hebben”, legt Bloemers uit.

Dit jaar dus de Schutskooi , of de ‘Schuttershel’, zoals de naam van het huis op vrijdag de dertiende klinkt. Wat het volgend jaar weer wordt, zien de dames dan wel. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”