Volledig scherm
De bushalte aan de Carmelietenstraat in Oss. © Peter van Erp

Ouderen en gehandicapten klagen over opheffen bushaltes centrum Oss

OSS - Ouderen en mensen met een beperking beklagen zich er bij de SP in Oss over dat de buurtbussen niet meer in het stadshart stoppen om passagiers in en uit te laten stappen.  De SP stelt hierover schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur. 

Sinds december vorig jaar heeft Arriva de busroutes uit praktische overwegingen verlegd. De haltes in de Carmelietenstraat, vlak bij Titus Brandsma Lyceum, en op de Eikenboomgaard zijn opgeheven. De bussen ondervonden in deze straten regelmatig hinder van lossende vrachtwagens en evenementen. In plaats daarvan is er voortaan een halte op de Oostwal, nabij het sheddakencomplex. Voor minder mobiele passagiers is dit een behoorlijk stuk van het centrum. 

SP-raadslid Bas van der Voort vraagt het college van B en W of de gemeente vergelijkbare klachten heeft ontvangen van busreizigers. Ook wil hij weten in hoeverre de reizigers zijn betrokken bij het besluit om de routes te verleggen. ,,Wat gaat het college doen om deze klachten te verlichten?", schrijft hij. 

Overigens worden de opgeheven haltes nog wel gebruikt door de Wijkbus. Deze bus valt echter niet onder het openbaar vervoer. Er kan alleen gebruik van worden gemaakt door mensen die lid zijn of worden. Daarna betalen ze 1,20 euro per rit.