Parkeren in Oss.
Volledig scherm
Parkeren in Oss. © Gemeente Oss

Parkeren in centrum Oss tot nader order gratis

OSS - Parkeren in het centrum van Oss is voorlopig gratis. Met de maatregel moet voorkomen worden dat bezoekers met hun vingers aan dezelfde parkeerautomaten zitten. Voor ondernemers in de binnenstad kan het besluit een steuntje in de rug zijn in deze moeilijke tijd.

De maatregel gaat per direct in en geldt tot nader order. De gezondheid van bezoekers is het zwaarstwegende argument, stelt centrummanager Jack van Lieshout. ,,Alle ondernemers krijgen richtlijnen over contactloos betalen. Dan kan je in de openbare ruimte niet achterblijven.”

In het centrum van Oss geldt sinds dit kalenderjaar kentekenparkeren. Wie niet met een app betaalt, móet dus wel een touchscreen op de automaten aanraken. Dat wordt met dit nieuwe besluit voorkomen. 

,,En natuurlijk zijn we blij dat het misschien voor wat extra verkeer zorgt", gaat Van Lieshout verder. ,,Maar daar is het niet primair om te doen. Er wordt door het college vooral gereageerd op opmerkingen van bezoekers. Zij vonden het niet fris om in deze tijd zo'n paneel aan te raken en blijven daarom weg.”

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.