Volledig scherm
PREMIUM
De Wal is één van de parkeerterreinen waar je 2,50 euro betaalt om een hele dag te parkeren. © Rachelle Suppers

Parkeren kun je leren: hier kun je 'm de hele dag kwijt voor 2,50 euro

ColumnMa 16 apr: Je kunt het bijna een sport noemen. Jagen op dat ene parkeerplekje waarvoor je niet hoeft te betalen, zo dicht mogelijk bij station of centrum. Dat wordt overigens wel steeds moeilijker. Voor gratis parkeerplekken moet je steeds verder zoeken. En goede benen hebben, want je loopt alsnog wel een kilometer.

Deze creatieve ‘schatzoekers’ wekken trouwens zo nu en dan wel wat irritaties op bij buurtbewoners van de gevonden plekjes. Soms kunnen ze hun oprit niet eens meer op. De Schadewijkstraat is bijvoorbeeld zo’n parkeerwalhalla voor gierige automobilisten. En ga je een dagje met de trein dan zijn het parkeerhaventje aan de Molenstraat en Monseigneur van de Boerpark én de Nachtegaallaan favoriet. Eenmaal een plekje veroverd kun je alsnog twintig minuten lopen. Maar hé, toch maar 2,50 euro bespaard.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”