Volledig scherm
Initiatiefnemer James Poll bij een klassieke Alfa Romeo. © WOLF

Peperdure auto's trekken zaterdag door Oss tijdens eerste WOLF Rally

OSS - Een chique Maserati, dure Aston Martin en bijzondere McLaren. Ze rijden komende zaterdag allemaal dwars door het Osse centrum tijdens de eerste Wolf Rally. Met de toertocht wordt geld opgehaald voor het goede doel. 

De tocht is een idee van James Poll, de man achter herenmodezaak WOLF in hartje Oss. ,,We zijn natuurlijk een luxe zaak", zegt hij. ,,Dus er komen regelmatig mensen die wat te besteden hebben. En zij hebben wel eens wat leuks in de schuur staan. Ik dacht: daar moeten we wat mee.”

Het enige dat nog ontbrak was een goed doel om aan de rally te koppelen. Stomtoevallig liep Poll op een bruiloft Ronald Jansen tegen het lijf. Hij is voorzitter van de stichting Beat Batten, die strijdt om kinderdementie de wereld uit te helpen. Tal van Osse bedrijven steunen de tocht.  Nog voor de start is er zo al bijna 10.000 euro opgehaald. 

Dwars door de Peperstraat

In totaal worden zaterdagmorgen zo'n veertig bijzondere auto's aan de start verwacht. Deelnemers verzamelen om 09.00 uur voor de deur bij WOLF aan de Molenstraat, waar een rode loper is uitgerold. De tocht begint een uurtje later. Na een bezoek aan de bierbrouwerij in Oijen en museum Metropole in Druten, keren de auto's rond 16.30 uur via de smalle Peperstraat terug in het centrum. Het feest wordt daarna voortgezet bij Het Woud, waar ook een veiling voor het goede doel wordt gehouden. Er gaat onder meer een autoband van Max Verstappen onder de hamer. 

Poll en Jansen hopen allebei dat de toertocht volgend jaar een vervolg krijgt. 

Volledig scherm
Voor de zaak is een rode loper uitgerold. © Roy van der Lee/BD