Volledig scherm
Kunsthandel Pieter Breughel geeft een tijdelijke outlet aan het Walplein in Oss geopend. © Peter van Erp

Pieter Breughel is even terug in centrum Oss: ‘We hebben de stad gemist’

OSS - Ze zijn in een warm bad beland. Vijftien jaar geleden lieten Frank en Wilma van Ballegooij het Osse centrum achter zich, om hun kunsthandel en lijstenmakerij aan de Singel 40-45 voort te zetten. Nu hun zaak tijdelijk is gesloten vanwege een ingrijpende verbouwing, zijn ze even terug in het winkelhart. En dat bevalt meer dan goed, vertelt Frank. ,,Ik heb de stad gemist.” 

 ,,Aan de Singel trekken we geen passanten naar binnen. Al het werk gebeurt daar op afspraak en bestelling“, weet Frank van Ballegooij. ,,We zijn hier nu een week open en het grappige is dat er al verschillende klanten zijn binnen gelopen die we vijftien jaar niet hebben gezien. Die hebben hun vaste rondje in de stad en wijken daar niet vanaf.” 

Ook qua verkoop loopt de winkel op de hoek van het Walplein en Molenstraat als een trein. ,,Er wordt al geroepen dat we gewoon in het centrum moeten blijven. In principe zitten we hier een halfjaar en het concept outlet is per definitie tijdelijk. Maar wie weet", besluit Van Ballegooij met een glimlach.