Volledig scherm
Het interieur van Miens. © Van Assendelft Fotografie

Populariteit nekt restaurant Miens: pandje in hartje Oss wordt kantoor

HorecanieuwsOSS - Het populaire eethuis Miens aan de Osse Monsterstraat gaat na de kerst dicht. Het markante pand is té hard nodig voor de kantoren en cliënten van thuiszorgorganisatie Interzorg, die 3,5 jaar geleden met Miens begon. 

Miens ging in eerste instantie van start als zorgconcept. Mensen die lastig aan een baan komen, kregen er de kans te proeven van de horeca en het werkzame leven. Juist door de populariteit van het eethuis verdween dat zorgconcept steeds verder naar de achtergrond. Tot er op een gegeven moment wel acht professionele krachten rondliepen. Daarmee schiet Miens wat Interzorg betreft zijn doel voorbij. 

Daar komt bij dat Interzorg, dat één pand verderop kantoor houdt, ontzettend is gegroeid en ruimte te kort komt. Nu al zitten geregeld tientallen mensen te werken in het eethuis. Om die twee redenen trekt Interzorg nu met pijn in het hart de stekker uit Miens. Een deel van de zaak wordt omgebouwd tot kantoorruimte. Een ander deel blijft in gebruik voor cliënten, die er bijvoorbeeld koffie en broodjes serveren. 

De gewone Ossenaar kan na Tweede Kerstdag niet meer bij Miens terecht. Voor de vier of vijf professionals die in vaste dienst zijn bij het eethuis wordt wat anders gezocht. 

Volledig scherm
© Van Assendelft Fotografie