PVH Oss Het UNOX personeelswinkeltje aan de Gasstraat zal per 1 maart 2018 de deuren sluiten BD OSS foto: Peter van Huijkelom
Volledig scherm
PVH Oss Het UNOX personeelswinkeltje aan de Gasstraat zal per 1 maart 2018 de deuren sluiten BD OSS foto: Peter van Huijkelom © BD / Peter van Huijkelom

PvdA wil dat Oss zich inzet voor behoud Unox-winkeltje en modelbouwers De Wissel

OSS - Politieke steun voor de verhuisplannen van modelbouwvereniging De Wissel. De Partij van de Arbeid wil namelijk dat het Osse gemeentebestuur meer werk maakt van een nieuwe invulling van het Unox-winkeltje. De Wissel hoopt al maanden onderdak te vinden in de beroemde zaak.

Het voormalig Unox-winkeltje aan de Gasstraat staat al anderhalf jaar te verpauperen. De ramen en duren zijn dichtgespijkerd. Dat is de PvdA een doorn in het oog. Volgens de partij heeft het pand veel cultuur-historische waarde. Bovendien is aan die kant van het spoor al veel industrieel erfgoed gesloopt.  

De PvdA draagt het gemeentebestuur daarom op om nogmaals in overleg te gaan met pandeigenaar Zwanenberg. Dat moet er op termijn toe leiden dat verenigingen in het winkeltje terechtkunnen, al dan niet tijdelijk. Dat is goed nieuws voor de modelbouwers van De Wissel, die met spoed op zoek zijn naar een nieuw onderkomen. Zij moeten al in september weg uit de kelders van de Lievekamp en hebben al hun hoop op het winkeltje gevestigd. Via een online petitie spraken al meer dan 500 Ossenaren hun steun uit voor de verhuizing van De Wissel naar de Gasstraat. 

Tijdens de bespreking van de kadernota moet donderdagavond blijken hoeveel steun er is voor de motie van de PvdA. 

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.