PVH Oss Het UNOX personeelswinkeltje aan de Gasstraat zal per 1 maart 2018 de deuren sluiten BD OSS foto: Peter van Huijkelom
Volledig scherm
PVH Oss Het UNOX personeelswinkeltje aan de Gasstraat zal per 1 maart 2018 de deuren sluiten BD OSS foto: Peter van Huijkelom © BD / Peter van Huijkelom

PvdA wil dat Oss zich inzet voor behoud Unox-winkeltje en modelbouwers De Wissel

OSS - Politieke steun voor de verhuisplannen van modelbouwvereniging De Wissel. De Partij van de Arbeid wil namelijk dat het Osse gemeentebestuur meer werk maakt van een nieuwe invulling van het Unox-winkeltje. De Wissel hoopt al maanden onderdak te vinden in de beroemde zaak.

Het voormalig Unox-winkeltje aan de Gasstraat staat al anderhalf jaar te verpauperen. De ramen en duren zijn dichtgespijkerd. Dat is de PvdA een doorn in het oog. Volgens de partij heeft het pand veel cultuur-historische waarde. Bovendien is aan die kant van het spoor al veel industrieel erfgoed gesloopt.  

De PvdA draagt het gemeentebestuur daarom op om nogmaals in overleg te gaan met pandeigenaar Zwanenberg. Dat moet er op termijn toe leiden dat verenigingen in het winkeltje terechtkunnen, al dan niet tijdelijk. Dat is goed nieuws voor de modelbouwers van De Wissel, die met spoed op zoek zijn naar een nieuw onderkomen. Zij moeten al in september weg uit de kelders van de Lievekamp en hebben al hun hoop op het winkeltje gevestigd. Via een online petitie spraken al meer dan 500 Ossenaren hun steun uit voor de verhuizing van De Wissel naar de Gasstraat. 

Tijdens de bespreking van de kadernota moet donderdagavond blijken hoeveel steun er is voor de motie van de PvdA. 

  1. Meiden huishoudschool spijbelkampioen in Oss
    STILLE GETUIGEN

    Meiden huishoud­school spijbelkam­pi­oen in Oss

    Deze week gaan ook de scholen voor voortgezet onderwijs open, al blijft een groot deel van de lessen nog online. Het gegeven dat sommige leerlingen, vooral van basisscholen, tijdens de digitale periode 'zoek' waren, lijkt nu voorbij. In april waren er landelijk nog ruim zevenduizend leerlingen die zich niet op het beeldscherm van hun docent vertoonden; in mei was dat aantal gedaald tot (toch nog) vijfhonderd. In het werkgebied van het Regionaal Bureau Leerplicht Brabant Noordoost in Oss is volgens afdelingshoofd Ester Biezen, weinig aan de hand geweest.