Avdi Antonio Lajqi heeft eindelijk de juist papieren om zijn zaak te openen.
Volledig scherm
Avdi Antonio Lajqi heeft eindelijk de juist papieren om zijn zaak te openen. © BD / Peter van Huijkelom

Restaurant Rossetti in Oss mag ein-de-lijk open: ‘We zijn heel erg blij’

OSS – Na meer dan een jaar vertraging en een gang naar de rechter is het Avdi Antonio Lajqi dan toch gelukt. Zijn Italiaanse restaurant Rossetti aan de Hooghuisstraat in Oss mag eindelijk open. Dinsdag ploften de verlossende papieren op de mat.

Lajqi is nu de trotse bezitter van een drank- en horecavergunning én een exploitatievergunning. Hij is daarom druk aan het werk om alles op orde te maken voor de langverwachte opening van zijn eerste eigen zaak. Het hele restaurant wordt gepoetst, groothandels gebeld en personeel opgetrommeld. Alles om zaterdag de negentiende eindelijk open te kunnen gaan. ,,We zijn heel erg blij”, zegt de opgeluchte Lajqi. ,,Ondanks de tegenslagen heb ik altijd hoop gehouden.”

Restaurant Rossetti in Oss.
Volledig scherm
Restaurant Rossetti in Oss. © Paul Driessen

Al sinds begin 2018 huurt Lajqi het restaurant aan de Hooghuisstraat, voorheen bekend als pizzeria Piccola. Binnen een paar weken hoopte hij open te gaan, maar het liep anders. Door een paar akkefietjes in het verleden van oudere broer Giovanni, die de vergunning mede aanvroeg, kregen de twee niet de juiste papieren. Dat terwijl Giovanni in Tiel zonder problemen een succesvol Italiaans restaurant runt.

De broers pikten het niet en daagden de gemeente voor de rechter. Maar ook dat had niet het gewenste resultaat. Eind 2018 diende Avdi Lajqi op zijn eigen naam een nieuwe aanvraag in. Tot zijn grote blijdschap worden de vergunningen nu dus wél verleend.

Openingsfeest

De komende weken gaat het restaurant rustig opstarten. Wanneer alles vlotjes loopt, volgt nog een groot openingsfeest. Lajqi hoopt zich te onderscheiden met onder meer verse pasta's en pizza's. ,,De komende tijd gaan we elke dag van de week open”, zegt Lajqi. ,,Daarna zien we wel wat de rustige dagen van de week zijn en kunnen we alsnog met de openingstijden schuiven. We zijn al lang genoeg dicht geweest.”