Volledig scherm
Archiefbeeld van de SP in het Osse centrum. © Peter van Huijkelom

SP deelt taart uit tijdens omstreden zaterdagmarkt op de Heuvel in Oss

OSS - De Osse SP-fractie deelt zaterdagmorgen taart uit aan de marktkooplui op de Heuvel in Oss. Zo feliciteren de socialisten de verkopers met hun langere verblijf in het stadshart. De timing is saillant. Mede vanwege dezelfde zaterdagmarkt zegde het centrummanagement eerder deze week het vertrouwen in het Osse gemeentebestuur op. 

Elke zaterdag staat aan handjevol verkopers op de Heuvel met onder meer kleding en lederwaren. Twee jaar geleden al werd afgesproken dat de marktkooplui in de zomer van 2019 zouden vertrekken om plaats te maken voor evenementen in de stad. Op die afspraak komt Oss nu terug, onder meer omdat er geen alternatieve locatie beschikbaar is. Tot de voltooiing van het Walkwartier mag de zaterdagmarkt daarom blijven staan. 

De SP is daar blij mee. De partij maakt zich al maanden hard voor een langer verblijf van de markt in het centrum. Die zorgt volgens de socialisten voor meer reuring. Dat de markt mag blijven, viert de SP als een overwinning. De partij schrijft: ,,Nadat er vragen zijn gesteld door de SP en zij er in vergaderingen steeds op terug gekomen is, is er dinsdag een besluit genomen. De zaterdagmarkt mag blijven. Dat heuglijke feit willen we vieren.”

De verlenging van de markt is echter omstreden. Donderdag dreigde het Centrummanagement Oss (CMO) de samenwerking met de gemeente op te zeggen omdat het bestuur zich niet gehoord voelt. Als directe aanleiding voor de brandbrief wijst het CMO op de draai over de zaterdagmarkt. Die is veel centrumondernemers een doorn in het oog.