Volledig scherm
Bosschages tegen het hek van de speeltuin worden gesnoeid en daarna verplaatst om ruimte te maken voor de beek. © Peter van Erp

Speeltuin Elckerlyc Oss breidt uit met ‘kabbelend beekje’

OSS - ,,Een cadeau dat we aan onszelf geven bij het 25-jarig bestaan.” Met deze woorden beschrijft voorzitter Wim van Dorst het project dat deze week van start is gegaan bij speeltuin Elckerlyc in de Osse wijk Ruwaard. 

De speeltuin wordt met zo'n duizend vierkante meter vergroot in de richting van de Heihoeksingel. Die extra ruimte wordt vooral gebruikt om een kunstmatige beek aan te leggen. Van Dorst: ,,We waren op zoek naar een mooie aanvulling. Dat hebben we gevonden in een kabbelende beek die over de volle lengte van de speeltuin gaat stromen.”

De beek wordt maximaal veertig centimeter diep en daarmee geschikt als speelterrein voor alle leeftijden. ,,Kinderen spelen graag met water. Straks hoeven ze daarvoor niet meer naar de Geffense Plas. Vooral voor de kleinste kinderen is dit een mooi alternatief.” Ze moeten alleen nog wel geduld hebben tot Elckerlyc volgend voorjaar weer opent.