Volledig scherm
PREMIUM
Rechts aan tafel meneer Van Vught, links Theo Brands. © Rachelle Suppers

'Spontaan' ontmoeten in de supermarkt

columnDo 5 apr: Ik moest wel een beetje grinniken bij het laatste zinnetje dat Regio Oss schreef over een nieuwe werkgroep die ontmoetingsplaatsen in Oss voor bewonersgroepen gaat onderzoeken. ‘De werkgroep gaat aan de slag om spontaan ontmoeten meer mogelijk te maken’. Wat is daar dan nog spontaan aan? Hier, heb je een mooie plek om elkaar ‘spontaan te ontmoeten’. Tja.

Overigens kent Oss echt wel van die ‘spontane’ plekjes, hoor. Misschien niet iets waar je direct aan denkt bij een ontmoetingsplek, maar de koffiehoek van de Albert Heijn aan het Burchtplein is al jaren een toevluchtsoord voor koffiedrinkers met behoefte aan een praatje. ,,Er is ook een vast groepje. Ze zijn er al om negen uur ’s ochtends en soms komen ze wel drie keer op een dag terug voor koffie”, weet assistent supermarktmanager Frank Kiers. ,,Bijna altijd dezelfde mannen. Ze werken niet, dit is hun uitje. Pas was er nog een jarig en hebben we gebak getrakteerd”, lacht hij. ,,Niet iedereen doet ook boodschappen, maar ik vind het wel mooi dat ze elkaar hier kunnen ontmoeten.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”