Volledig scherm
Stratenmakers leggen de laatste hand aan de nieuwe aansluiting van de Bram van den Berghstraat op de Spoorlaan. Het station is vanaf maandag weer bereikbaar met de auto. © Peter van Erp/BD

Spoorlaan open, Oostwal (deels) dicht bij werk aan Bram van den Bergstraat Oss

OSS - Het NS-station in Oss is vanaf maandag weer bereikbaar via de Spoorlaan. Door werk aan de kruising met de Bram van den Berghstraat was de Spoorlaan afgelopen week dicht ter hoogte van het station. Het werk verplaatst zich volgende week naar de Oostwal. 

De gemeente is al weken bezig met een grootschalige reconstructie van de Bram van den Berghstraat. Deze bescheiden straat tussen de Oostwal en Spoorlaan is voor autoverkeer een vrij cruciale verbinding om bij het station te komen. Dit omdat de Spoorlaan vanaf de Molenstraat niet toegankelijk is. Nu kunnen auto's het station alleen aan de zuidkant van het spoor met de auto  bereiken. 

 Als maandag de kruising bij de Spoorlaan weer open is, gaat die op de Oostwal deels dicht. Vanaf maandag is deze straat een paar dagen eenrichtingsweg. Tot en met donderdag is de straat alleen vanaf de rotonde met het zwaard in te rijden. Verkeer vanaf de andere zijde wordt tijdelijk omgeleid via de Carmelieten- en Molenstraat.