Volledig scherm
De compacte winkel aan de Walstraat. © S Rachelle

Stripgigant ziet collectie enorm groeien en verhuist naar groter pand aan Kerkstraat Oss

OSS - Stripboekenwinkel Stripgigant verhuist naar de Osse Kerkstraat. In het pand waar tot voor kort Mencave zat, heeft verzamelaar Jan van Peufflik veel meer plaats om zijn collectie uit te stallen. 

Van Peufflik startte zijn zaak vooral om van zijn immense verzameling stripboeken af te komen. Maar het liep aan de Walstraat net even anders. In amper twee jaar tijd nam de collectie juist toe van 15.000 bij de opening van de winkel tot wel 40.000 nu. De meeste albums liggen noodgedwongen buiten het zicht van bezoekers omdat er simpelweg geen plek voor is. 

Dat is straks allemaal anders. Aan de Kerkstraat heeft Van Peufflik liefst 4,5 keer zoveel plek. Half november moet de nieuwe zaak al open gaan. ,,Het gaat veel harder dan ik had gedacht”, bekent de ondernemer, die sinds zijn pensioen fulltime in de winkel staat met zijn vrouw. ,,De echte verzamelaars komen vanuit Gent of soms zelfs vanuit Hamburg naar Oss gereden.”

De zestiger raakte al op zijn achtste gefascineerd door stripalbums. Nog altijd wordt zijn eigen verzameling ook steeds groter. Na een scheiding of overlijden wordt hem geregeld een hele collectie aangeboden.