Volledig scherm
Subway © Archief

Subway waagt nieuwe poging in Oss en zoekt franchiser

OSS - Subway hoopt binnenkort een nieuwe vestiging te openen in Oss. De beroemde broodjesketen maakte maandag bekend dat het in Oss en nog negentien andere steden op zoek is naar een geschikte franchiser. 

Mocht die zoektocht slagen, dan wordt het de tweede keer dat een vestiging van Subway in Oss de deuren opent. Tussen 2008 en 2013 was er immers eentje gevestigd aan Terwaenen, tegenover C&A. De vestiging opende net op het moment dat de crisis uitbrak en er in Oss veel banen verloren gingen. Mede daardoor werd de Subway geen succes. Oss is sindsdien de grootste gemeente van Nederland zonder eigen vestiging van een Amerikaanse broodjes- of hamburgerketen. 

Die teleurstellende eerste kennismaking is voor Subway nu geen reden om uit Oss weg te blijven. ,,Wij geloven heilig in ons concept", zegt woordvoerder Marina Hendrikse. ,,En met nieuwe broodjes, salades en wraps is ons aanbod nu heel anders dan zes jaar geleden. Daar moet ook de Ossenaar voor te porren zijn.”

Witte vlek

Subway heeft op dit moment 214 vestigingen in Nederland. Het gebied rondom Oss is een van de meest prominente witte vlekken op de kaart. Een precieze locatie binnen de gemeente heeft de keten nog niet op het oog. Die wil het in overleg met een franchiser vinden. De zaak zou in het centrum kunnen landen, maar bijvoorbeeld ook op de woonboulevard. 

Hendrikse weet ook dat de keten aan de A59 bij Geffen al een vestigingen heeft. Dat onderkomen staat te koop. Maar dat gegeven staat los van de zoektocht naar een nieuwe franchiser in Oss, zegt ze. ,,Langs de snelweg heb je te maken met een heel andere doelgroep. Wij denken dat die vestiging prima kan bestaan naast nog een tweede in Oss.”