Volledig scherm
Tattooshop van Eric Borst opent zondag voor het goede doel. Tatoeages worden voor 25 euro gezet. (Foto gemaakt tijdens Week van de Techniek). © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Tattoo voor een prikkie én voor een goed doel

Di 24 apr: Als iedereen die zegt dat ‘ie komt op sociale media ook écht komt, belooft het zondag een gekkenhuis te worden bij tattoo- en barbershop Six Feet Under in de Peperstraat. De shop knipt en tatoeëert deze dag namelijk voor maar 25 euro. Een prikkie dus. De opbrengst gaat naar Hulphond Nederland in Herpen.

500 tatoeages

Een inschatting hebben de vijf tatoeëerders al gemaakt: ,,We hopen vijfhonderd tatoeages te zetten”, mikt shopmanager Ilse Sterrenburg. Een behoorlijk aantal dus. ,,Het gaat dan om letters en tekens, meer niet. Het moet in ongeveer een kwartier te doen zijn.” Barbier Joep neemt wel iets langer de tijd voor het haarwerk, hij neemt er gewoon – net als anders – een uur de tijd voor.

Haastige spoed...

Maar dat alles nu snel moet, betekent niet dat er maar gehaast iets neergepend moet worden. ,,We willen onze kwaliteit natuurlijk wel gewoon waarborgen, dus kwaliteit zal altijd boven kwantiteit gaan, ook al staat er een enorme rij”, verzekert Sterrenburg.

Diverse Osse bedrijven hebben al toegezegd te doneren, waaronder Zoetegoed die met cupcakes komt. Ook de stichting achter de Peperstraat heeft zich al gemeld. ,,Heel tof al die positieve reacties. Goed ook om te laten zien dat wij best iets over hebben voor anderen. Er kleeft soms toch een bepaald imago aan tattooshops”, bekent de shopmanager.

Paardentherapie

Omdat Six Feet Under het geld niet wil laten verdwijnen in een grote pot, koos de shop voor Hulphond Nederland. ,,Hulphond biedt ook therapie en coaching met paarden. Dit zijn zij verder aan het uitbreiden. Wij vinden dit een mooi concreet doel om het geld aan te geven.”

De shop in de Peperstraat gaat zondag om 10.00 uur open. In principe wordt er tot 17.00 uur getatoeëerd en geknipt. Sterrenburg: ,,Maar als het echt heel druk is, zullen we niet stipt om 17.00 uur stoppen, hoor.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.