Volledig scherm
Europees kampioen zandsculpturen Maxim Gazeman aan het werk in de kubus. © Bianca Hoegee/CMO

Toch nog een zandsculptuur in centrum van Oss

OSS - Nee, het zandsculpturenfestival keert echt biet terug naar Oss. Vorig jaar kwam na vijf edities binnen de zaagtandmuren van de oude Bergossfabriek  een eind aan het evenement op de Oostwal. Maar nu duikt er toch weer een kunstwerk van zand op aan diezelfde straat. Het kan als een hartelijke groet van de organisatie van het Zandsculpturenfestival worden beschouwd.

,,We hebben in de afgelopen jaren een warme band met Oss opgebouwd", verklaart kartrekker Alec Messchaert. ,,Die kubus voor hotel De Weverij is vorig jaar blijven staan met het zand er nog in. Omwonenden en enkele fans spraken ons erop aan. We hebben daarop in overleg met  het centrummanagement besloten om nog een keer een sculptuur op te richten. Europees kampioen Maxim Gazendam heeft het beeldmerk van ‘Je treft het in Oss’ gemaakt.” 

Het Zandsculpturenfestival is na Oss nog steeds op zoek naar een nieuwe plek om het evenement te houden. Messchaert: ,,We zijn nog in gesprek met twee andere gemeenten in Brabant, maar het is zeer de vraag of het dit jaar nog gaat lukken om het georganiseerd te krijgen.” 

Volledig scherm
De zandsculptuur aan de Oostwal in Oss. © Peter van Erp