Volledig scherm
Karin van Lieverloo (rechts) hoopt op veel 'selfies' met Mickey. De eerste zijn al genomen. © Rachelle Suppers

Twee nieuwe internationale kunstenaars te zien bij museum Jan Cunen

Vr 1 jun: Museum Jan Cunen heeft er weer (tijdelijk) wat pracht en praal bij uit de internationale kunstwereld. Vrijdagmiddag werden de nieuwe tentoonstelling The Attic van Hans van Bentem én de komst van Mickey the Pig van Florentijn Hofman gevierd in het Jan Cunenpark. 

Ietsie later dan gepland, trapt directeur Karin van Lieverloo de nieuwe tentoonstellingen af. Kunstenaars Van Bentem en Hofman zijn er zelf hoogstpersoonlijk bij en glimlachen trots wanneer Van Lieverloo lovende woorden spreekt over de twee kunstenaars. 

Volledig scherm
Zelfportretten van Hans van Bentem, gemaakt van porselein. © Rachelle Suppers

Bentem en Hofman

In principe hebben de twee misschien niet zoveel gemeen. De een maakt gigantische opblaasfiguren (Hofmans) en de ander is meer thuis in glas en porselein. Maar toch lijkt er een verband: het is absoluut absurdistisch en ontzettend kleurrijk. Én ze werkten samen aan een project in Senegal. 

Mickey The Pig trekt sinds woensdag al veel bekijks in het park, schommelend tussen de oude bomen in het park. Daar zal hij tot 1 juli te zien zijn. Het museum koos voor Mickey wegens de betrekking tussen Oss en het varken, de vleesindustrie. Dat past dan weer perfect bij de lopende tentoonstelling We Are Food (t/m 16 september). 

Volledig scherm
Tentoonstelling The Attic van Hans van Bentem is tot 16 september te zien in museum Jan Cunen. © Rachelle Suppers

Vrolijk en kleurrijk

Wie vanaf zaterdag de zolderverdieping van het museum betreedt treft een vrolijk, kleurrijk tafereel aan. In de ruimte onder meer acht zelfportretten van Van Bentem, gemaakt van porselein. Als dictator, Confusius, meisje en als de duivel. Het levert een opmerkelijk scala aan kunst op.

Wie de kunstenaars wil ontmoeten kan dat op 10 juni. Dan gaan de kunstenaars met elkaar en publiek in gesprek tijdens Artist Talk, tussen 15.00 en 16.00 uur. Enne, een selfie met Mickey kan natuurlijk altijd tussendoor. 

Volledig scherm
Snoep in het thema van kunstwerk Mickey The Pig tijdens de opening. © Rachelle Suppers
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”