Volledig scherm
Eerste editie van Sjiek Sjantant in 2017. © Peter van Huijkelom

Tweede keer 'sjiek' het Osse carnaval inluiden

Woe 17 jan: Een groot theatraal carnavalsfeest bedoeld om de Osse carnavalsidentiteit een impuls te geven. Vorig jaar trok de eerste editie 450 carnavalsliefhebbers naar de Lievekamp. Gehuld in gele en blauwe accessoires mondde het feest uit in een polonaise tussen het rode pluche en werd er met volle borst meegezongen.

Ook dit jaar is dat weer het plan de campagne. Daarom ook weer Pilsje Hoempa – een verzameling blaaskapellen – tijdens de pauze en nieuwe liedjes over het Ossenkoppenrijk. Van Boekel schreef er vier, waaronder ‘Oss, da is toch’ dat vorig jaar al te horen was. Ook een nummer over TOP Oss komt voorbij. ,,Het grappige was dat ik dat nummer al had geschreven voordat FC Oss weer TOP werd. Dat moest dus nog een beetje worden aangepast. In het nummer zijn de vrouwen naar de bestuurskamer gegaan om de naam van FC Oss terug te veranderen naar TOP.”

De poffer van de burgemeester

Zelfs burgemeester Wobine Buijs ontkomt niet aan de satire. In het nummer ‘de Poffer’ brengt Sjiek Sjantant een kleine ode aan de Meierijse poffer die de burgemeester begin vorig jaar cadeau kreeg van een vakbekwame dame uit Geffen. En die poffer moet burgemeester Buijs maar op haar hoofd dragen, anders is ‘ze een muts’.

Sjiek Sjantant is een samenwerking tussen Stichting Oss Cultureel (SOC), Stichting Carnavalsviering Oss (SCVO), theater de Lievekamp en muziekvereniging Hartog. De carnavalsshow start zaterdag 20 januari 19.11 uur in de Lievekamp en gaat door tot 01.11 uur. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement