Volledig scherm
PREMIUM
Anneke van Lee werkt nog aan de inrichting van haar nieuwe atelier in de doopkapel van de voormalige Pauluskerk. © Rachelle Suppers

Vijf jaar kunst gevierd in de oude Pauluskerk in Oss

Woe 27 jun: Vijf jaar Paulus, reden voor feest. Morgen wordt het eerste lustrum gevierd met een expositie, muziek en opmerkelijke lezingen. Alles in het thema van We Are Food.

Frank Jansen beseft het zelf amper, hij mag zich nu alweer vijf jaar eigenaar noemen van de voormalige Pauluskerk. In het gemeentelijk monument aan de Oude Litherweg huren inmiddels 12 kunstenaars een atelier. Bijna allemaal al vanaf het eerste uur verbonden aan Paulus. ,,Er zijn drie kunstenaars vertrokken, twee van hen hebben nu een atelier aan huis en de ander is verhuisd.”

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”