Talitha Visser tussen de broers en zus Van der Linden, die opgroeiden op de plek waar nu kinderboerderij De Elzenhoek is. Van links naar rechts: Wim, Cor, Tina Peters, Talitha en Gerrit.
Volledig scherm
PREMIUM
Talitha Visser tussen de broers en zus Van der Linden, die opgroeiden op de plek waar nu kinderboerderij De Elzenhoek is. Van links naar rechts: Wim, Cor, Tina Peters, Talitha en Gerrit. © Thomas Segers/Van Assendelft

Vijftig jaar kinderboerderij Oss: ‘Onze ouders zouden zo trots zijn geweest’

OSS - ,,Hier ergens ben ik geboren.” Gerrit van der Linden (75) wijst naar een plek aan de rand van de geitenweide van kinderboerderij Elzenhoek in Oss. ,,Hier hadden we aan het eind van de oorlog een schuilkelder.” Broer Cor schampert: ,,Schuilkelder? Het was niet meer dan een gat in de grond.” 

De Elzenhoek viert dit jaar dat vijftig jaar geleden een kinderboerderij werd gesticht op de plek waar tot dan toe de familie Van der Linden een echte boerderij had. De familie was net als vele andere boeren door de gemeente Oss weggekocht om ruimte te bieden aan woonwijk de Ruwaard. In ongekend tempo werden in de jaren zestig en zeventig woningen uit de grond gestampt. Alles werd volgebouwd, behalve de gaten waar grond was gewonnen voor de aanleg van wegen. Aan de grootste vijver die zo ontstond werd ruimte vrijgehouden voor een park. 

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.