Volledig scherm
PREMIUM
Op zaterdag 2 juni is de eerste editie van de Mensenbieb in Oss. © NOBB

Vooroordelen weghalen door gesprek met 'levende boeken' tijdens Mensenbieb

Do 31 mei: Deze boeken mag je niet mee naar huis nemen, niet vouwen en je mag er niet op tekenen. Maar je mag ze, net als alle andere boeken in de bibliotheek, wel even lenen. Enige verschil: maximaal twintig minuten én deze boeken praten terug.

De Osse bibliotheek experimenteert namelijk met de ‘Mensenbieb’, een populair concept overgewaaid vanuit Denemarken waar het Human Library heet. Een één-op-één-gesprek met een ‘levend boek’ naar keuze, te kiezen uit een catalogus. Denk aan boeken als ‘ex-gedetineerde’, ‘gamer’ en ‘slachtoffer van een loverboy’. Achter deze labeltjes schuilen echte personen van vlees en bloed wie je alles – tot een bepaalde grens die zij zelf aangeven – mag vragen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”