Volledig scherm
PREMIUM
Wachtende automobilisten voor de spoorwegovergang aan de Molenstraat in Oss. Een spoortunnel zou oplossing kunnen bieden, maar kost vele miljoenen. © BD / Peter van Huijkelom

Waarom Oss nog steeds geen spoortunnel heeft en ook niet krijgt

OSS - Een spoortunnel prijkt al jaren op het wensenlijstje van menig weggebruiker in Oss. Ondanks toenemende wachttijden, lijkt tunnel verder weg dan ooit.

Wanneer de spoorbomen aan de Osse Molenstraat sluiten, kan de autosleutel rustig uit het contact. Muziekje op, mail checken: je hebt er tijd genoeg voor. Want voordat de trein vanuit het station daadwerkelijk de overweg passeert, ben je al snel minuten verder. Hoeveel beter zou het zijn als de weg daar onder het spoor door zou duiken?

  1. Stint keert niet meer terug in Osse straatbeeld
    PREMIUM

    Stint keert niet meer terug in Osse straat­beeld

    OSS - Dat er in Oss nog ooit een Stint de weg op zal gaan, is zeer onwaarschijnlijk. De grootste kinderopvangorganisatie AVEM - met 36 vestigingen in de gemeente Oss - doet de elektrische bolderkar voorgoed in de ban. ,,De Stint is na het ongeval vorig jaar zo onlosmakelijk verbonden aan zoveel persoonlijk leed in Oss, dat wij vinden dat het hier niet meer in het straatbeeld past‘’, stelt interim-directeur Sabine Jansen van AVEM.