Volledig scherm
PREMIUM
Skater Laurens McLaughlin in actie op skatebaan de Bussel. © BD / Peter van Huijkelom

'We kunnen wel iets meer dan alleen skaten en chillen'

Eigen kleding, eigen feestje en volgend jaar een eigen festival. De skaters van Ussen showen zich aan de stad en hopen dat meer kinderen hun voorbeeld volgen.

Ze zijn nu misschien nog wat ondervertegenwoordigd, maar daar komt snel verandering in als het aan de heren van de Bussel Skate Crew ligt. Want ze zijn er echt wel, skaters in Oss. Je moet ze alleen weten te verbinden. Dat probeert een select clubje skaters nu onder de naam Kilojoule. Een eigen kledingmerk was stap één, een eigen feest met urban, trance en techno op 21 september in de Groene Engel wordt de volgende uitdaging. En volgend jaar, dan moet er een heus Kilojoule Festival komen, ergens in de zomer of in september.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”