Volledig scherm
Werk op het perron. © Roy van der Lee/BD

Werk aan station Oss: stalen bankjes maken plaats voor hout

OSS - Alle stalen bankjes zijn donderdag verdwenen van station Oss. Ze maken plaats voor exemplaren van hout, die vanaf volgende week op de perrons geplaatst worden. Ook alle prullenbakken en wachthokjes moeten tegen die tijd vervangen zijn. 

Het werk op het station is onderdeel van een grote onderhoudsbeurt door ProRail. Op wel tweehonderd stations worden alle stalen banken vervangen door exemplaren van hout. Die zijn volgens de spoorbeheerder breder, mooier en duurzamer dan de oude modellen. Bovendien bezorgen ze forenzen in de wintermaanden een minder koude kont. 

Halverwege volgende week wordt begonnen met de plaatsing, aldus een woordvoerder van ProRail. Niet alleen de banken, ook de prullenbakken en abri's worden vervangen. Eind oktober moet het werk klaar zijn. 

ProRail startte al in 2016 met de vervangingsoperatie. Op de vijftig grootste en op honderdvijftig middelgrote en kleine stations zijn de houten banken straks te zien. De stations krijgen daarmee volgens de spoorbeheerder een moderne, uniforme uitstraling. In de loop van volgend jaar zit de hele operatie er op. 

Volledig scherm
De bankjes zijn verwijderd. © Roy van der Lee/BD