Volledig scherm
Handjes in de lucht, Muze Misse is coming. © BD / Peter van Huijkelom

Wijzigingen in het programma hier en daar, maar Muze Misse is coming

Ma 25 jun: Wie sluit Muze Misse af? De organisatie weet de laatste jaren op dat gebied de laatste jaren goed te verrassen. Eerder sloten Racoon, Kensington, De Staat en Di-rect al af. Dit jaar valt de nobele taak toe aan de rockers van Golden Earring.

De programmering voor Muze Misse 2018 ging niet helemaal zonder slag of stoot: in januari nam de organisatie afstand van de uitspraken van rapper Boef. Het festival was de eerste in Nederland die een optreden van het tieneridool cancelde nadat hij dames via social media had uitgemaakt voor ‘kechs’, oftewel: hoer.

Wisselingen

Twee weken later moest ook Roxeanne Hazes van het programma geschrapt worden. Zij kan nu namelijk ieder moment bevallen van een zoon.
Boef werd snel vervangen door Sevn Alias, ook een Nederlandse rapper. Misschien niet zo populair als Boef, maar met ruim 300.000 volgers op Instagram wel erg populair onder de jeugd.
Nog een naam die van het programma verdween: de Funkanizers, vorig jaar nog te zien op het kleine podium van Muze Misse als The Funky Organizers.

Openingsact Tino Martin

Wel te zien: de Nederlandstalige zanger Tino Martin, openingsact van dit jaar, Ryanne van Dorst met haar rockband DOOL en de groovy funkband Supermoon. Verder ook optredens van The Cool Quest, Heavy Hoempa is ook weer terug, The Dirty Denims, Black Swords, Ralph de Jong en The KIK.

Joris Brukx is er ook weer bij. Hij verzorgt een portie entertainment voor de kinderen. Vorig jaar nam hij een videoclip met ze op, dit jaar zet hij een spelletjesrace op touw met het thema ‘muziek’.

Het Jan Cunenpark vormt dit jaar voor de twaalfde keer het decor voor Muze Misse. Het programma start om 12.30 uur met Tino Martin. Vanaf 21.30 sluit Golden Earring het festival af. Er is nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar, online en bij de CD Kiosk in Oss. Het volledige programma vind je hier.