Volledig scherm
PREMIUM
De Kerkstraat in Oss. © Fotobureau Ruud Rogier

Winkeliers Kerkstraat Oss slaan handen ineen in navolging van Peperstraat

OSS - Nee, natuurlijk wordt de Kerkstraat in Oss geen tweede Peperstraat. In de Kerkstraat zullen winkels altijd de boventoon vieren en speelt horeca een bijrol. Maar daarmee kan de Peperstraat nog wel een inspiratiebron zijn. ,,Voor veel ondernemers hier is die straat een lichtend voorbeeld", geeft Marieke Marijnissen onomwonden toe. 

Het geheim van dat succes is wat haar betreft niet het aantal nieuwe horecazaken, maar de samenwerking die van de grond is gekomen tussen uitbaters, vastgoedeigenaren en de gemeente.  Marijnissen is eigenares van de oudste winkel van Oss. Ze is de vierde generatie die de gelijknamige juwelierszaak aan de Kerkstraat bestiert. Buren kwamen en gingen, Marijnissen bleef. ,,Het verloop was in de crisis behoorlijk groot. Maar nu lijken steeds meer lokale ondernemers te ontdekken dat dit een prima alternatief is voor een winkel op de Heuvel. Hier zijn de huurprijzen een stuk minder hoog en de eigenaren zijn vaak mensen van hier. Die zijn eerder bereid mee te denken en te investeren in hun bezit." 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”