Volledig scherm
Willem-Jan van der Heijden is de kersverse eigenaar van De Bierhoeder in De Schakel in Oss. © Rachelle Suppers

Winkelnieuws: 'Doe mij een Blonde Snol'

Do 12 okt: Dé place to be voor echte ‘beergeeks’ zoals kersverse ondernemer Willem-Jan van der Heijden zijn publiek noemt. De Bierhoeder, vanaf deze week geopend in De Schakel.

Hartverwarmend vindt hij de reacties die hij via zijn Facebook-pagina krijgt. ,,Oss zat te wachten op een bierspeciaalzaak”, concludeert de Ossenaar dan ook. Vooral mannen die aan het shoppen zijn met 'de vrouw'. ,,Pas kwamen hier twee vaders die twee kinderwagens vol met bier hadden geladen", lacht Van der Heijden.

De bierspeciaalzaak is het broertje van De Bierhoeder in Nijmegen. ,,Maar we zijn wel onafhankelijk van elkaar”, legt Van der Heijden uit. ,,We hebben onze eigen stijl, maar delen de merchandise en de leverancier.”

Laatste 'Droomwinkel'

De Bierhoeder was samen met De Mozaïektafel de laatste ‘droomwinkel’ die geopend werd afgelopen weekend. Van der Heijden is blij met zijn plekje in De Schakel, op de hoek tegenover Caffè Corretto. ,,Ik ben heel goed opgevangen door de ondernemers hier. Echt heel fijn.” Ook met de vier andere ondernemingen die uitverkoren zijn binnen het project Mijn Droomwinkel heeft hij goed contact. ,,We gaan snel samen zitten om onze ervaringen te delen en te kijken of we elkaar kunnen versterken. Ja, Oss wordt echt wel wat, hoor.”

De officiële opening van De Bierhoeder is zaterdag. In de zaak staan nu zo’n 140 speciaalbieren. Van een Blonde Snol tot de hele lijn van de Osse Muifelbrouwerij en van een bier gefilterd in een oesterbed tot de echte trappist uit Westvleteren. ,,Ja, beergeeks zeggen dat ik de ‘parels’ wel in huis heb.”
En die gekke namen - zoals de Blonde Snol - doen het goed. ,,Dat heb ik wel al gemerkt. Gajes en Viswijf gaan ook goed."

In de toekomst wil Van der Heijden ook zijn zelf gebrouwen bier aan de man brengen, bierproeverijen houden en cursussen in bier brouwen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”