Volledig scherm
R44 in Oss geopend. © Rachelle Suppers

Winkelnieuws: R44 geopend, Oss krijgt eigen'vintage-route'

Vr 13 okt: Het regent winkelopeningen deze maand. Deze vrijdag opende ook R44 in de stad. Een winkel die zich niet uit laat leggen in één zin. En ga niet googelen want met de ‘lichte vierzitshelikopter’ heeft het weinig te maken.

Hoewel, centrummanager Jack van Lieshout weet een mooie vergelijking te maken tijdens zijn openingsspeech. Iets met een helikopter die vooruit, achteruit en zijwaarts kan. En dus flexibel is. Juist ja.

Duurzame arbeid

Maar wat is R44 dan wel? Een leerwerkbedrijf voor ‘mensen die op zoek zijn naar duurzame arbeid en daar hulp bij kunnen gebruiken’. ,,Ja, ik moet het afleren om te zeggen voor ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Dat klopt niet, want wij hebben al aangetoond dat zij juist heel dicht bij de arbeidsmarkt staan”, licht Maud Trausel, één van de initiatiefnemers achter de stichting van R (Rossinistraat) 44. Hiermee doelt ze op vijftien mensen die het afgelopen half jaar een baan vonden dankzij hulp van R44.

De winkel draait al een week op proef. Trausel: ,,Het loopt goed. De eerste Osse fiets is al verkocht en de Osse merchandise gaat ook erg goed.”

Lees ook: 'Osse merchandise in nieuwe zaak: Don't mes(s) with Oss'

Oss krijgt Vintage-route

In de winkel aan het Walplein zijn spulletjes te koop die vervaardigd zijn door de werkzoekenden achter R44. Duurzaamheid staat centraal. Iets wat centrummanager Van Lieshout wel aansprak. ,,Daarom heb ik een primeur: Oss krijgt een eigen vintage-route.”

Een wat? ,,Het begon eigenlijk met een artikel over de kringloop. Het is hip om hier naartoe te gaan, terwijl je hier vroeger niet eens gezien wilde worden. Oss heeft nu ook best wat duurzame adressen: Deuxième Chance, Misceaup, Used Products, de Stripgigant, Pavo Styling, Joos Vintage en nu dus R44. Daar gaan we een routeboekje voor maken. Er wordt een campagne voor uitgezet”, legt Van Lieshout uit. Overigens zijn nog niet alle adressen er van op de hoogte dat dit boekje er komt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”