Volledig scherm
Winnende etalage van Misceaup in de Kerkstraat. © Rachelle Suppers

Winkelnieuws: van kijken naar 'horrorclowns' door naar pepernoten

Woe 1 nov: Naar binnen ‘blieken’ vinden we leuk. Vooral bij winkels. Wie een beetje goed gekeken heeft de afgelopen weken in Oss zag overal heksen, spinraggen en andere enge dingen verschijnen in de etalages. Maar er was er één de leukste en dat was Misceaup in de Kerkstraat. 

Deze winkel werd door een jury uitverkoren tot de mooiste Halloween-etalage. Pavo Styling in ’t Gengske belandde op de tweede plaats en Koning Bodyfashion werd derde.

Niet eng

In de grote etalage draait een enge pop op een stoeltje nog steeds vrolijk rond deze woensdag na Halloween. Winkeleigenaresse Colinda van der Putten laat haar etalage nog mooi een weekje zo. ,,Ik krijg hele leuke reacties. Het grappige is dat de allerkleinste kinderen het niet eens eng vinden, ze vinden het juist leuk. Ik heb maar één moeder gezien die haar kind vastpakte en wegtrok bij het raam”, vertelt Van der Putten.

Mysterie verdwenen verlanglijstjes

Het versieren van de etalage van de nog relatief nieuwe winkel smaakte naar meer. ,,We starten binnenkort met een etalagespeurtocht rondom Sinterklaas. ‘Oss en het mysterie van de verdwenen verlanglijstjes’. We zouden het leuk vinden om dit met meer ondernemers in het centrum te doen, dus we hopen dat meer winkeliers aansluiten”, verklapt Van der Putten.

De speurtocht zal plaatsvinden op 26 november, één dag nadat de Sint aankomt in Oss. Maar eerst moet de Halloween-versiering nog opgeruimd worden. Van der Putten: ,,Dat doe ik volgende week.” Dan maken de horrorclowns en spinnenwebben plaats voor pepernoten, jute zakken en cadeautjes. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Trauma na het spoordrama: Marijke (32) en haar dochtertje (3) zijn Slachtofferhulp 'eeuwig dankbaar'

    Trauma na het spoordrama: Marijke (32) en haar dochtertje (3) zijn Slachtof­fer­hulp 'eeuwig dankbaar'

    OSS - Getuige zijn van een vreselijk drama. Niemand hoopt het ooit mee te maken, maar voor Marijke van Laarhoven (32) liep het even helemaal anders. Zij raakte donderdag, samen met haar 3-jarig dochtertje, direct betrokken bij het Osse spoordrama. De twee waren zo van slag dat ze direct naar Slachtofferhulp zijn gegaan. ,,Deze mensen ben ik voor de rest van mijn leven dankbaar."

Oss, Uden e.o.