Volledig scherm
Kersverse ondernemer Melissa van Dinther legt de laatste hand aan haar zaak Visser Chocolade, vanaf zaterdag 9 juni geopend op winkelcentrum Ussen. © Rachelle Suppers

Winkelnieuws: winkelcentrum Ussen verwelkomt chocoladezaak Visser

Vr 8 jun: Zo ver je over de immense toonbank kunt kijken: overal is chocolade. Willy Wonka zou jaloers zijn. Winkelcentrum Ussen heeft er vanaf zaterdag 9 juni een aanwinst in zoetigheid bij: hier opent Visser Chocolade. En nee, dat heeft dus niks met vis te maken. 

Nieuwsgierig proberen voorbijgangers een glimp van het interieur op te vangen, goed verstopt achter zwart plastic. Kersverse ondernemer Melissa van Dinther (26) grijnst wanneer er weer iemand naar binnen probeert te 'blieken', ze wil haar zaak het liefst tot het allerlaatste moment 'geheim' houden. Of beter gezegd: het moet een verrassing zijn, net als de inhoud van haar chocoladebonbons. 

Tekst gaat verder onder foto

Volledig scherm
De 'picasso's' van Visser. © Rachelle Suppers

Het pand in winkelcentrum Ussen kwam precies op het juiste moment op haar pad. ,,Echt waar, ik had letterlijk een droom waarin ik van mezelf iets moest gaan doen. De sprong nu echt móest wagen om een chocoladezaak te openen", vertelt ze in haar inmiddels compleet gerenoveerde keukentje. ,,Toen hoorde ik bij Bakker Bart dat modezaak Jade vertrok. Het moest denk ik zo zijn."

Airco's, barbecues en nu chocolade!

En het ondernemerschap is Van Dinther niet vreemd, het zit in de familie. Haar vader Mario van Dinther, waarmee ze ook ooit een gooi deed naar 'beste BBQ'er van Nederland' in Grillmasters, heeft een bedrijf in airco's.  In dit familiebedrijf was Melissa tot voor kort verantwoordelijk voor de administratie en communicatie. ,,Ja, het bloed kruipt wat dat betreft waar het niet gaan kan", lacht ze. 

Tekst gaat verder onder foto

Volledig scherm
Vanaf zaterdag geopend in winkelcentrum Ussen. © Rachelle Suppers

Frank Visser, de naamgever van Visser Chocolade, was één van hun klanten en zo was een plannetje snel gesmeed. Melissa ging op 'chocoladecursus' in Limburg, de plek waar de Visser-chocolade in productie gaat en werkte de afgelopen maanden hard om de zaak op tijd klaar te krijgen. Alles moest compleet gestript worden.

Nu de opening zo dichtbij komt, begint het te kriebelen bij ondernemer Van Dinther. Alle bonbons en cadeauartikelen worden op hun plek gezet, de kassa in orde gemaakt en het ijs staat koud. Van Dinther is de eerste die binnen Visser - met  zes eigen winkels in Nederland - die ook ijs gaat verkopen. Andere eyecatchers in de winkel zijn onder meer de 'Picasso's' - kleurrijke bonbons - en de zogenaamde 'bullets'. 

Frank Visser zelf is zaterdag tijdens de opening ook aanwezig in de winkel om vragen over zijn chocolade te beantwoorden. De winkel opent 9.30 uur.

Volledig scherm
Zaterdag 9 juni mag het plastic er af! © Rachelle Suppers
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”