Volledig scherm
PREMIUM
Een nieuwe zijdelingse entree maakt een meervoudig gebruik mogelijk, St. Lambertuskerk, Maren-Kessel. © Sylvie Teskova, TU/e UrbanLabs 2020.

Wonen, eten, bidden: studenten sleutelen in Oss aan kerken van de toekomst

OSS - Komen er woningen, een restaurant of blijft het voor altijd een godshuis? Studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven buigen zich de komende jaren over de beste functies en nevenfuncties van de kerken in de hele gemeente Oss. Donderdag presenteren zij de eerste resultaten. 

Een gezondheidscentrum bij de entree, een gemeenschappelijk ruimte in het schip en een bescheiden gebedsplaats pal onder de toren. Op de schetsen van student Bart Mulkens is de kerk in Maren-Kessel meer dan ooit de spil van het dorp. Met een eigen ruimte voor zo'n beetje elke functie die in de toekomst van de gemeenschap belangrijk kan zijn. 

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.