Volledig scherm
Het Walplein in Oss. © Maarten van de Rakt

Zandbakken van pallets op Osse Walplein zijn weer foetsie

OSS - En toen stond het varkentje op het Walplein er weer akelig kaal bij. Bijna twee jaar stond het beestje midden in een zandbak, omrand door tientallen pallets. Kinderen speelden er graag. Binnenkort verschijnen er betonnen bakken met houten zitjes.

In de zomer van 2017 werden met liefst 700 pallets vier grote banken gemaakt op het Walplein. In een van die vier zitjes kwam een grote zandbak. De banken worden zeker bij mooi weer intensief gebruikt, maar hebben hun beste tijd gehad. Een van de zitjes werd eind februari verwijderd omdat er een rattennest in zat. Woensdag werden alle palletbankenbakken opgeruimd, inclusief hopen zand. De bestrating werd keurig schoongespoten.

Een projectgroep bedacht een alternatief: grote betonnen bakken met zitjes van afgewerkt hout. Die verrijzen op praktisch dezelfde plekken. De grootste, die voor de ingang van de Hema, wordt een klein beetje opgeschoven. Daardoor moet doorgaand verkeer zich makkelijker langs de bak kunnen bewegen. Het Osse bedrijf CyBe plaatst de betonnen banken binnen enkele weken.