Volledig scherm
Binnen kunnen steeds vier racers terecht. © Roy van der Lee/BD

Ziggo zoekt snelste coureur van Oss in speciale bus op Eikenboomgaardplein

OSS - Racefanaten uit Oss en omgeving kunnen het de komende dagen tegen elkaar opnemen in een speciale e-battle van telecomreus Ziggo. In een bus op het Eikenboomgaardplein staan nog tot en met zaterdag vier zogeheten playseats klaar. Wie de beste tijd neerzet, mag op kosten van Ziggo naar de Formule 1 in Spa.

Deelnemers mogen zo vaak als ze willen een ronde maken op het virtuele circuit van Duitsland, waar dit weekend ook de echte Formule 1 wordt verreden. De computer slaat alle rondetijden op en maakt zaterdag aan het begin van de middag een top 4 van beste coureurs bekend. Zij nemen het daarna om 16.00 uur zaterdagmiddag rechtstreeks tegen elkaar op. De winnaar krijgt twee tickets voor de Grote Prijs van België, over twee weken. 

Jochem Hielkema van Ziggo rekent de komende dagen op een kleine honderd deelnemers. Vanwege de hitte en de schoolvakanties zou het wel eens rustiger kunnen zijn dan anders. Dat betekent dat ook de minder ervaren racer een serieuze kans maakt om de vrijkaarten te winnen. 

Voorlopig loopt het nog geen storm in de bus van Ziggo. Buiten is het wél aardig druk, waar Ossenaren onder een partytent geholpen worden met vragen over hun abonnement. 

Volledig scherm
Voorlopig weten mensen de servicebus vooral te vinden voor vragen over hun verbinding in huis. © Roy van der Lee/BD