Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente vreest dat er op 10 februari twee kroegentochten ontstaan. De officiële en die van de ‘boycotters’. © Peter van Huijkelom

Zorgen om tweede kroegentocht tijdens Klûnen in Oss

OSS - Niet alleen de feestvierders, ook de gemeente Oss maakt zich zorgen om de tweespalt die is ontstaan rond Klûnen. Wethouder Thijs van Kessel wil hoe dan ook voorkomen dat er op 10 februari twee grote evenementen plaatsvinden die elkaar in de weg zitten. 

Met Klûnen, een kroegentocht in het centrum van Oss, wordt traditiegetrouw het carnavalsseizoen afgetrapt. Vijftien jaar lang droeg een onafhankelijk stichting, bemand door leden van cv 't Ken Net, zorg voor de organisatie van het feest. Maar eind 2018 schoof de Osse horeca deze stichting aan de kant. Een aantal kroegbazen wil de organisatie in eigen hand nemen en heeft het bedrijf Partycrew aangewezen om het feest nieuw leven in te blazen.

  1. Stint keert niet meer terug in Osse straatbeeld
    PREMIUM

    Stint keert niet meer terug in Osse straat­beeld

    OSS - Dat er in Oss nog ooit een Stint de weg op zal gaan, is zeer onwaarschijnlijk. De grootste kinderopvangorganisatie AVEM - met 36 vestigingen in de gemeente Oss - doet de elektrische bolderkar voorgoed in de ban. ,,De Stint is na het ongeval vorig jaar zo onlosmakelijk verbonden aan zoveel persoonlijk leed in Oss, dat wij vinden dat het hier niet meer in het straatbeeld past‘’, stelt interim-directeur Sabine Jansen van AVEM.