Volledig scherm
Johans Kools bij de bloemenzaak. © Jan van Eijndhoven

Al meer dan 2000 krabbels, petitie 't Boeketje op stoom: 'Hartverwarmend'

Di 19 dec: Het gaat rap met de handtekeningactie voor het behoud van bloemenzaak 't Boeketje op het Pieter Vreedeplein. Heel rap. 

,,Zaterdag alleen al werden er een kleine 600 handtekeningen gezet in de zaak op het Pieter Vreedeplein", vertelt eigenaar Johan Kools van 't Boeketje. ,,Er kwamen ook mensen tekenen die helemaal geen klant zijn. Oudere mensen met rollators die dan toch langskomen. Dit is hartverwarmend. Ik werd er zaterdag al een paar keer emotioneel van. En nu ik het vertel wéér." 

De bloemenzaak moet eind deze maand het Pieter Vreedeplein verlaten, maar eigenaren Anita en Johan Kools weigeren te vertrekken. Ze maken zich op voor een juridische strijd, hopen met een petitie pandeigenaar Wereldhave van gedachten te doen veranderen. 

Ook online gaat het hard met de handtekeningen. Er zijn inmiddels meer dan 1000 krabbels gezet. Veelal geven mensen alleen een naam op als steunbetuiging, soms met een stukje tekst. 

'Omdat het een begrip is in Tilburg!' Ook een mooie: 'Wat is een Nick zonder Simon. Wat is een McDonalds zonder happy meal, wat is kerst zonder kerstboom, kortom, wat is het Pieter Vreedeplein zonder het boeketje...' 

De petitie is nog lange tijd te tekenen. Eigenlijk zou er deze maand een rechtszaak zijn, maar die is nog tot half februari uitgesteld. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement